Slide
פעילות תלמידי החוות לחינוך חקלאי | 29.03.2022

חורה

Hitin Street 390,Hura

חורה

מנהל חוות חורה : נאטור סוהא

050-5559751 | soha.nator@projectwadiattir.com | 052-5291122

החווה נפתחה השנה בינואר 2018 עם צוות המונה שלוש מורות ומנהל, כיום מגיעות לחווה 21 כיתות. השטח של החווה שגודלו כ- 7 דונם משתרע על שטח מדברי בסמוך לכביש מס' 31 מדרום לחורה . החווה נמצאת בשטחה של עמותת ואדי עתיר ( פרויקט המהווה מודל לקהילה מדברית בת קיימא). החווה כוללת היום מעבדה, כיתת לימוד גדולה ואוהל המשמש גם כחוויה לימודית.

החווה מנוהלת על ידי עמראן עמארנה , עמית במעבדה הבינלאומית לקיימות וניהל תחום החינוך בפרויקט ואדי עתיר. בעל תואר שני באקולוגיה ומדעי סביבה מבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר – אונ' תל אביב .

 

מגוון הפעילויות בחווה:

מתוך התחשבות באופי המדברי של האזור ולאור הניסיון הרב של האוכלוסייה הבדואית בפעילות חקלאית מדברית נבחרו תחומי חקלאות ולימוד ספציפיים של החווה: גידולי צאן ושילוב הטכנולוגיות המתקדמות עם המסורת, גידול צמחי מרפא מדבריים והפקת מוצרים אותנטיים מהם, גידול ירקות מסורתיים האופייניים למדבר המבוססים על זרעים אנדמיים וייצור בנק זרעים מסורתי .

תחומים אלה קרובים לצורת המחיה המסורתית של הקהילה הבדואית ומנצלים את הידע הניכר שנרכש בה במשך מאות שנים, החקלאות הצמחית תתבסס על גידולים אורגנים.

 

תחומים עיקריים נוספים הנלמדים :

הפקת אנרגיה – יתרון ברור של האזור קשור בעוצמת קרינת שמש גבוהה, ורוחות חזקים. לשם ניצול יתרון סביבתי זה שולבה מערכת סולרית ייחודית שתאפשר לחניכים ליהנות ממודל קיים .

מים ושפכים: המים מהווים משאב נדיר ויקר באזור, לכן החיסכון בהם יבוא לידי ביטוי בניהול משק המים בחווה, השימוש בשיטות חקלאיות מסורתיות בשילוב טכנולוגיות מתקדמות- לימן וטפטפות- ומיחזור מים דרך אגנים ירוקים.

פסולת מוצקה: פסולת מוצקה שתכלול בעיקר פסולת אורגנית מדירים ומהגידולים החקלאיים תופנה לקומפוסטציה. הקומפוסט אשר התלמידים ילמדו ויתנסו בתהליך יצורו,  ישמש דשן לפעילות החקלאית של תלמידי החווה. החניכים גם ילמדו על דרכי טיפול בפסולת שאינה ניתנת לקומפוסטציה.

השבחת קרקע : הקרקע המקומית דלה בתכולת חומר אורגני, לכן יש צורך ביישום תכנית להשבחתה אשר תתבסס על הוספת פסולת אורגנית, נטיעת עצים וזריעת עשב. פעולות אלו  יעשירו את כמות החנקן, מעגלי החומרים המזינים, כמות המיקרואורגניזמים, וכן גם יעשירו את רזרבות הזרעים באדמה. ניסיונות בחלקות קטנות יאפשרו למידה והגדלת היבול.

בנייה ירוקה: מבני העמותה מסביב לשטח החווה, כמו כן כיתות הלימוד נבנו ותוכננו לפי עקרונות הבנייה הירוקה. התלמידים יבדקו את יעילות המבנים וילמדו על בנייה ירוקה וישוו אותה לבניית המאהלים המסורתיות בעבר.  

Back to top