מחקר חדש בנושא מניעת הכתם השחור באפרסמון, הנגרם על ידי פטריה בשם, אלטרנריה, הנחשב לפגע עיקרי ממנו סובל ענף האפרסמון, הגורם לחקלאים להפסד כלכלי בגידול זה. מחשק זה בהובלתו של פרופסור דב פרוסקי ממכון וולקני, במחלקה ל'חקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף' יחד עם הסטודנטית אסתי ביטון בחן את הדרכים למניעת האלטרנריה, המרוכזת לרוב באזור העוקץ, מתחת לעלי הגביע של האפרסמון.
בין הבדיקות שבוצעו במחקר, נבחנה השפעת כמות הסדקים באפרסמון. נמצא כי ככל שקיימים יותר סדקים כך הכתם השחור גדול יותר. פרופסור פרוסקי אומר: "לכל פרי קיימת רגישות באזור העוקץ. בחנו את מצב פרי האפרסמון מהחנטה ובמהלך הצמיחה, תוך השוואה בין חלקו העליון- מתחת לעלי הגביע לבין חלקו התחתון".
במחקר נמצא, כי השימוש בחומר סופרלון, הורמון צמחי, מפחית באופן משמעותי את כמות הסדקים בפרי ואת היווצרות הכתם השחור. השימוש נבחן השנה בכמויות פרי גדולות- כ-4 טון אפרסמון ונמצא, כי טיפול זה הגדיל ב-11 אחוזים את כמות הפרי הראוי לשיווק, דבר המשפר את כדאיות הגידול ומגדיל את התמורה לחקלאים בכ- 1,000 שקלים לדונם.