חזרה לשנה

מנהלים ,רכזים ומורים יקרים

עם החזרה לחווה , לכיתה ולמשרד
נאחל לכולנו
שנת לימודים מוצלחת
שגרה מבורכת ועשייה פורה !

יודע חקלאי פיקח
עלון מורי מדעי החקלאות החדש

המרכז הארצי למורי מדעי החקלאות שמח להציג בפניכם עלון זה ובו מגוון של מאמרים בתחומים המשיקים לתוכנית הלימודים החדשה במדעי החקלאות.
המאמרים מקוריים ונכתבו במיוחד לעלונים השונים. אנו תקווה כי תיהנו מקריאת המאמרים וכי תעשירו דרכם את הידע שלכם בתחומים השונים, ותיישמו אותו בהוראה. אנו מודות לכל כותבי המאמרים.

חרבות הברזל

תומכים בחקלאים בעוטף ובכל הארץ

הלכה למעשה
הלכה ומעשה בגידול בעלי חיים במשק החקלאי
לוח משרות

מחפשים מורים לתיכון?
רוצים לעבוד בחוות החקלאיות?

קהילות מורים

מורים מובילי דרך ודעה?
מקומכם אתנו בקהילות המורים

ההזדמנות שלך להיפגש, לתמוך, להחליף ולהעשיר ידע, להכיר תחומים, קשרים ויוזמות בחקלאות ולגוון את דרכי הלמידה באמצעות למידת עמיתים וכלים פדגוגים חדשניים.

מורים מובילי דרך ודעה?
מקומכם אתנו בקהילות המורים

הזדמנות שלך להיפגש, לתמוך, להחליף ולהעשיר ידע, להכיר תחומים, קשרים ויוזמות בחקלאות ולגוון את דרכי הלמידה באמצעות למידת עמיתים וכלים פדגוגים חדשניים.
PlayPause
previous arrow
next arrow
14012024 updated

התעדכן לאחרונה

סיורי תלמידים למרכזי מחקר ופיתוח במדעי החקלאות. לכיתות ט' מבתי הספר של המינהל לחינוך התיישבותי, כעידוד לבחירה במקצוע החקלאות, לקראת 5 יח"ל בגרות. להרשמה לחצו כאן

המהדורה המותאמת של תוכנית הלימודים
נושאים ללא רקע- בהערכה חיצונית ונושאים עם רקע כחול בהיר- בהערכה חלופית לחצו כאן

המהדורה המותאמת של תוכנית הלימודים בתזונה
. לחצו כאן

מאגר ההקלטות בפורטל עובדי ההוראה מיקוד חקלאות זמין לרשותכם לצפייה לחצו כאן

מימין- החוקר דב פרוסקי ועמוס לוין סמנכל חקלאות בפיתוח הגליל. צילום: תקשורות יעל שביט

מחקר חדש בנושא מניעת הכתם השחור באפרסמון, הנגרם על ידי פטריה בשם, אלטרנריה, הנחשב לפגע עיקרי ממנו סובל ענף האפרסמון, הגורם לחקלאים להפסד כלכלי בגידול זה. מחשק זה בהובלתו של פרופסור דב פרוסקי ממכון וולקני, במחלקה ל'חקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף' יחד עם הסטודנטית אסתי ביטון בחן את הדרכים למניעת האלטרנריה, המרוכזת לרוב באזור העוקץ, מתחת לעלי הגביע של האפרסמון.

בין הבדיקות שבוצעו במחקר, נבחנה השפעת כמות הסדקים באפרסמון. נמצא כי ככל שקיימים יותר סדקים כך הכתם השחור גדול יותר. פרופסור פרוסקי אומר: "לכל פרי קיימת רגישות באזור העוקץ. בחנו את מצב פרי האפרסמון מהחנטה ובמהלך הצמיחה, תוך השוואה בין חלקו העליון- מתחת לעלי הגביע לבין חלקו התחתון".

במחקר נמצא, כי השימוש בחומר סופרלון, הורמון צמחי, מפחית באופן משמעותי את  כמות הסדקים בפרי ואת היווצרות הכתם השחור. השימוש נבחן השנה בכמויות פרי גדולות- כ-4 טון אפרסמון ונמצא, כי טיפול זה הגדיל ב-11 אחוזים את כמות הפרי הראוי לשיווק, דבר המשפר את כדאיות הגידול ומגדיל את התמורה לחקלאים בכ- 1,000 שקלים לדונם.

 

Back to top